GRUPPTRÄNING OCH GYM

HOS OSS HITTAR DU ETT BRETT UTBUD AV GRUPPTRÄNING, GYM SAMT FUNKTIONELLA YTOR

På MotionsHuset strävar vi efter att hålla mycket hög kvalitét på vår gruppträning samt både följa men även vara i framkant genom att skapa egna nyheter och trender. Vi samarbetar bl a med LESMILLS som är ett av världens och fitnessbranchens största utbildningsföretag inom gruppträning.
På Motionshuset erbjuder vi även flera olika specialanpassade pass för dig som är senior och 60+. Seniorträningen är anpassad för att bibehålla och förbättra kondition, koodination samt styrka och balans. 
Hos oss hittar du bl.am gym, konditionsmaskiner, två ytor för funktionell träning, fria vikter och maskiner för styrketräning. 

LES MILLS SHAPES™

LES MILLS SHAPES™ är ett styrkebaserat träningspass inspirerat av Pilates, Barre & Power Yoga. Det är ett ’low impact’  intervallpass där du tränar hela kroppen med fokus att förbättra styrka, koordination och rörlighet. Du anpassar intensiteten utifrån din egna förmåga vilket gör att LES MILLS SHAPES™ är tillgängligt för alla oavsett träningserfarenhet.

LES MILLS GRIT™

LES MILLS GRIT™ är högintensiv intervallträning (HIIT). Under 30 minuter pushas du till ditt max och lite till med hjälp av motiverande instruktörer. Här använder du dig av skivstång, viktplattor , steplådor och kroppsviktövningar för att maximera din muskelstyrka, snabbhet och explosivitet.
Vi erbjuder GRIT™ Strength, GRIT™ Cardio och GRIT™ Athletic.

THE TRIP™ LIVE

THE TRIP™ LIVE är en unik fusion av träning, teknologi och utmaning, en virtuell 3D-värld, där musik och miljö är synkat till perfektion för att ge en helt NY dimension till din konditionsträning. THE TRIP™ LIVE är en cykelklass utöver det vanliga, ena stunden cyklar du uppför praktfulla bergstoppar för att i nästa stund sprinta genom futuristiska stadsmiljöer. THE TRIP™ erbjuds även som virtuellt pass.

LESMILLS SPRINT™

LESMILLS SPRINT™ är ett 30 minuter högintensivt intervallträning inspirerad av disciplinen SPRINT inom cykelsporten. SPRINT™ involverar kraft, styrka och hastighet och ger dig maximalt resultat för din kondition, styrka och förbränning med minimal belastning på leder och ligament. Passet är uppbyggt av korta intensiva intervaller följt av korta perioder av aktiv vila för att pusha dig maximalt samt att nå dina träningsmål snabbare!
LESMILLS SPRINT™ erbjuds även som virtuellt pass.

LESMILLS CORE™

LESMILLS CORE™ är ett effektivt pass som är speciellt inriktat för att kroppens hållningsmuskler; mage, rygg och säte. LESMILLS CORE™ är vetenskapligt bevisat att snabbt bygga funktionell styrka, stabilitet och uthållighet genom idrottsinspirerade övningar.

LESMILLS BODYSTEP™

Ett fartfyllt och roligt 60 minuters pass där du tränar kondition och styrka med hjälp av höj- och sänkbar stepbräda.
Genom olika kroppsövningar, viktplatta och funktionella övningar utmanar du dina muskler. 

LESMILLS BODYATTACK™

Med kraft och energi utmanar du din kondition, styrka och uthållighet. Det är ett högintensivt intervallpass där atletiska rörelser kombineras med styrka och stabilitetsövningar. Pulshöjande musik motiverar dig från start till slut. 

LESMILLS BODYPUMP™

BODYPUMP™ är en komplett träningsform som låter dig styrketräna hela kroppen. Med hjälp av skivstång och viker utmanar du hela kroppen och den största fördelen med BODYPUMP™ är att du själv bestämmer din nivå på träningen genom vikten du har på din stång. 

LESMILLS BODYCOMBAT™

Ett 60 minuters konditionspass som kombinerar rörelser och positioner från en rad olika självförsvarsdiscipliner som karate, boxning och tai chi. Med motiverande musik och inspirerande instruktörer ger BODYCOMBAT™ en unik utmaning för både kropp och själ!

LESMILLS BODYBALANCE™

Ett yogainspirerat pass med inriktning på både kropp och själ. Under passet tränar du balans, rörlighet, styrka och avspänning. Du behöver ingen erfarenhet från yoga för att kunna delta och få resultat från träningen. Du stretchar och stärker muskler, senor och ligament i kroppen. Du får också en förbättrad koordination och balans, och minskar din stress.

Spela video om aa

LESMILLS STRENGTH DEVELOPMENT™

Oavsett om du är van att styrketräna eller precis har börjat, kommer STRENGTH DEVELOPMENT att ta din träning till en helt ny nivå. Passet är 45 minuter och uppdelat på 12 helt olika pass, som är vetenskapligt utformade för att hjälpa dig bli att starkare. Där övningarna utförs långsamt och kontrollerat. Du kommer lära dig styrketräningens grunder och hur du genomför alla övningar på ett säkert och effektivt sätt för att maxa dina resultat.

TABATA

TABATA är en rolig och varierande högintensiv träning som ökar din styrka och din kondition. Instruktören guidar och peppar dig från start till mål genom olika övningar. Du bestämmer själv din intensitet och belastning. På så vis blir varje pass individuellt anpassat för varje deltagare och passar alla.

YOGAFLOW

YOGAFLOW är en träningsform som kombinerar avslappning och styrka. Du utmanar din uthållighet, smidighet och balans genom statiska och dynamiska rörelser. Tillsammans med andning får du utrymme att navigera dig fram till olika positioner utefter din nivå. Passet passar både nybörjare och vana deltagare. 

YOGAFLOW hittar du som kursform. Det går bra att anmäla sig i mån av plats mitt i en termin och kursen är för både medlemmar och icke medlemmar.

DANCE

DANCE är en danskurs där vår instruktör presenterar olika danskoreografier i olika dansstilar, allt från jazz, salsa, street hiphop m.m

Danserfarenhet krävs och anmälan görs i receptionen i samband med kurstart. Kursen är öppen för både medlemmar och icke medlemmar. 

MOVEIT

MoveIT är ett cirkelpass som är speciellt inriktat för att stärka upp hela kroppen med hjälp av olika redskap så som vikter, stänger, konditionsmaskiner samt även funktionella övningar. Passet varieras med olika tidsintervaller samt övningar för att stärka upp din kondition och styrka.  

SPINNING 30/45

SPINNING ger dig effektiv konditionsträning med cykel som redskap. Träningen är varierande och du tränar snabbhet, uthållighet och styrka. Våra cykelklasser passar alla åldrar. Passen är 30, 45 eller 60-minuter.

WOD (BOXEN)

WOD står för ”WORKOUT OF THE DAY” och det är helt enkelt dagens pass/träning.

Den populära träningsformen bygger på att man använder sig av olika intervaller och upplägg. I BOXEN varvar vi styrka, rörlighet och kondition och utvecklar passen efter hand. Du bestämmer själv din intensitet och belastning. På så vis blir varje pass individuellt anpassat för varje deltagare och passar alla.

MOVEIT SENIOR

MOVEIT Senior är träning för våra glada 60+. Vi tränar styrka, kondition, balans, rörlighet m.m. Genom olika upplägg och intensitet lägger deltagarna upp träningen på egen hand och instruktören ger alltid olika alternativ utefter gruppens förutsättningar. 

SENIORYOGA

SENIORYOGA är ett yogapass för 60+. Fokus ligger på smidighet och rörlighet genom både sittande och stående övningar. Vi lägger även tid på andning och avslappning för att släppa eventuella spänningar. Du tränar efter dina förutsättningar och vår yogainstruktör guidar dig genom passet. 

SENIORSPINNING 

SENIORSPINNING är en skonsam träningsmetod på spinningcykel för de som vill förbättra och träna upp konditionen. Instruktören hjälper dig med rätt inställning på cykeln samt instruerar dig genom ett pulshöjande och glädjefyllt cykelpass. Passar nybörjare och för dig som cyklat tidigare.